Виж ме сега

by

This post is also available in: English

Може да сте забелязали, а може би не, но отскоро AVON се ребрандираха, имат ново лого и като цяло брандът поема в една нова, малко по-дръзка посока. Допада ми, определено. (Преди да продължите напред – вижте рекламата, за да усетите за какво ви говоря най-добре.) Винаги съм харесвала факта, че компанията подкрепя жените, бори се е за каузите, в които вярва, създава чисто женски съсловия и ги поддържа години наред (Мисията на AVON срещу рака на гърдата е инициатива, за която неведнъж съм ви разказвала, политика е на марката да съпортва такива по цял свят). Но това, което се случва сега, е под слогана “Watch me now” и идва, за да ни покаже, че дори подценявани в много аспекти от живота, жените могат да успяват и да постигат огромни успехи. Приемам каузата им за необходима, защото колкото и да се говори за women’s empowerment, винаги има нужда от голям бранд, който да настъпи по-дръзко и дори в известна степен бунтарско по темата.

Аз самата бях предизвикана от AVON да споделя 3 факта, които вие най-вероятно не знаете за мен, но с условието те да не са самоцелни, а свързани с миналото ми, в което съм била подценявана (ако съм, но кой не е?) от страна на някой заради липсата на вяра в моите възможности. Разделила съм ги на “преди” и “сега”, защото това са все неща, което съм променила по някакъв начин във времето, доказала преди всичко на себе си.

1. Преди: Страхувах се от неодобрението. – Сега: Опознах и приех себе си, оправдавам моите очаквания, не чуждите интереси.

Имах огромен страх от споделяне (разкриване), за да не бъда наранена и да се сблъскам с неодобрението на хората. Чувствах се длъжна да се харесам на всеки. – Това беше една от причините да си направя блог/влог, за да приема себе си и да науча хората да ме приемат такава, каквато съм. Сега смятам, че няма нужда да влизаш в образ, който е добре приет от всеки, да създаваш съдържание, което се харесва, по-скоро изрази себе си, винаги има още някой там, който ще се припознае.

2. Преди: “По-добре не се усмихвай никога.” – Сега: Вярвам, че точно неперфектната ми усмивка ме отличава.

Често ми даваха “приятелски” съвет, че по-добре е никога да не се усмихвам, защото разстоянието между предните ми два зъба е толкова голямо, че излишно ме загрозява. И спрях, не се усмихвах с години, тогава обаче придобих нов прякор “Ice Queen”, колко банално само, но отново имаше недоволни. Когато бях тийнейджър нямаше възможностите, които има сега, за да се коригира подобен недостатък. – Дефектът стана ефект, приех това за моята отличителна и чаровна черта, която обожавам. Може би трябваше и едно момче да се влюби в тази неперфектна усмивка, за да ми даде крилата, от които имах нужда, но успях да полетя над комплексите си.

3. Преди “Намери си работа, която преди всичко да е сигурна.” – Сега: Работя това, което преди всичко ми доставя истинско удоволствие.

Почти не знам дали има семейство, което да не се е бъркало в кариерното развитие на детето си, разбира се, с най-добрите намерения. Признавам, че имаше етап в живота ми, в който силно се съмнявах във възможностите на това, с което искам да се занимавам – реклама и маркетинг. Бях посъветвана да работя нещо, което ще ми донесе спокойствие и сигурност преди всичко, не толкова удоволствие. Но кой може да предвиди какво ни очаква? Живеем в толкова динамични години, че сигурността не съществува като понятие, според мен. – По-скоро никога не си позволявам да работя нещо, което не ми доставя удоволствие. Работя от 16 годишна, винаги съм била самостоятелна, не винаги съм била щастлива, когато отивам на работа, но рискувах да изградя нещо собствено и инвестирам времето си в неща, които го заслужават, търся начин да се развивам непрекъснато, ако даден проект не ми го позволява – продължавам да търся варианти.

Ами вие? Припознахте ли си в някой от 3-те факта? Кои са вашите? На www.watchmenow.bg можете да си генерирате собствено послание и да си спечелите като моята персонализирана тениска. : )

 

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.