Уютът вкъщи

by

This post is also available in: English

Уютът на дома може да приюти всяко разочарование, според мен дори се явява някакъв вид изкуство и умение да създаваш такава атмосфера на интимност и комфорт за душата, където си напълно в безопасност, можеш да поканиш и други под твоя покрив, нещо като твоята домашна хай-тек капсула за флотация. Бях попадала на една скандинавска поговорка, че щастието се намира между “твърде малко” и “твърде много”. Търсете го някъде там.

Преди да прочета “Малък наръчник по хюга” не осъзнавах, че ние двамата с Калоян живеем на 90% с фактора хюга по български, но без да го разбираме и назоваваме с толкова тренди дума. Затова ето няколко трика от мен за повече уют вкъщи и в душата:

*Запалете си ароматна свещ, приглушете осветлението вечер, направете го уютно за сетивата. Не бях попадала преди на свещите и дифузерите на AVON, в декемврийската брошура имат няколко различни варианта, аз харесвам Little Black Dress парфюма, сега има и комплект от 2 свещи и дифузер – добър вариант за подарък за дома, ако харесвате аромата.

*Огънят стопля – буквално и преносно. Ако имате възможност – запалете си барбекю, съберете се около огъня някоя вечер с хората, с които живеете в едно домакинство. Различно е и наистина презарежда. За съжаление ние подготвяхме този първи момент със запалването на огнището в нашия двор специално за приятели и семейство, да бъдем заедно тук, но новото нормално ни изпревари. Въпреки всичко не трябва да спираме искрицата, която ни топли, нали?

*Нещо топло под формата на чай или кафе и нещо вкусно за душата. Близо до нас има магазин за чай и подправки и всеки път е истинско приключение да си избера чай, защото обожавам ритуала около приготвянето му. Точно, колкото обичам чай, толкова обичам и кафе. Пиенето на кафе обаче ми е по-социален ритуал, свързвам го с разговори, работа, нуждата от енергия, докато чаят е спокойствие, усамотение, релакс. За още по-пълен синхрон добавям и нещо сладко – домашният кекс на бабата на Кало.

*Поглезете се, дори и по време на работа. Много често, докато съм вкъщи пред компютъра може да ме заварите с маска на лицето, косата, ръцете, ходилата и каквото още е измислено, за да бъде хидратирана и подхранена кожата ми. Използвам това време, в което съм съсредоточена и правя нещо определено на едно място, за да свърша и друго нещо за себе си. Planet Spa е перфектното средство за домашна спа терапия, продуктите са качествени и достъпни, а маслото за тяло го използвам още от ученическите ми години.

*Обичайте се, това прави всеки дом най-уютното място. 🙂

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.