Цветовете на Royal Botanic Gardens

by

This post is also available in: English

Ах, този Лондон… Никога не е такъв, какъвто го очаквам. Заминах с надежда и прогноза за пролетно време и слънчице, а той ни изненада с много облаци, но поне с липсата на дъжд. Все пак ни подари поредните любими и незабравими моменти, една вдъхновяваща изложба на Bradley Theodore в Maddox Gallery, отдавна планувани срещи с няколко приятела и дядо ми, който живее там от близо 10 години вече, най-вкусната морковена торта, много чай и по-малко кафе, незабравим обяд с истинско английско семейство в техния прекрасен дом и много нови готини места за разходка, кафе, брънч и сладки приказки. Между другото, благодаря много на всички, които ми споделихте вашите любими места, оставих си някои и за следващото ни посещение, но отново успях да се влюбя в Лондон. Енергията на този град е неповторима. Истинска лудница, хора навсякъде, понякога трудно се предвижваш в центъра, но някак те пленява всичко това.

А само колко красоти крие този град… Кало много ми беше разказвал за Royal Botanic Gardens и величието на това място, но когато го видиш и на живо – трудно можеш да го опишеш с няколко думи след това. Ние не сме от хората, които обикалят само по забележителности и искат всичко да видят на всяка цена, но тук обаче решихме цял един ден да прекараме. Билетите са около 15 паунда на човек, а на входа ви дават безплатно малка книжка с карта (изключително полезна, защото мястото е наистина огромно), полезна информация и интересни места да посетите. За съжаление 2 от най-забележителните неща (Temperate House и Pagoda) бяха затворени за ремонт, но ще се върнем отново и за тях. За сметка на това си подарихме разходка (Treetop Walkway) на 18 метра височина сред короните на дървата, видяхме уникалната Japanese Gateway и градина (за съжаление не хванахме момента, когато цъфтят розите), Palm House, Princess of Wales Conservatory и още много, много красоти.

И точно, когато сте се уморили от дългата разходка, можете да опитате най-вкусната морковена торта в The Orangery, да си починете след дългото обикаляне (защото сте минали едва половината) и да се насладите на безкрайните тавани, прозорци и гледки.

Сега аз ви оставям да се насладите на малка част от обиколката ни в Royal Botanic Gardens, а ние се подготвяме за следващото ни пътешествие. Можете ли да познаете къде ще бъде то?

…………………………………………………………………………

Бомбър – Ivanka Hristova

Клин – Zara

Обувки – Nike

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.