#КреативниВкъщи 

by

This post is also available in: English

Ако ме следвате в социалните мрежи със сигурност знаете какво е #КреативниВкъщи, кога и как изникна като идея, ако не – сега ще започна всичко отначало, накратко и обобщено, защото това е разказ в кадри, не толкова в думи. : )

На 23-ти март 2020г. с Кало започнахме една кампания, която се превърна в може би най-доброто нещо, което сме правили за Mint Stories. Тогава Covid-19 ни затвори вкъщи, а пандемията беше факт по целия свят. След няколко седмици първоначалният страх и шок постепенно отшумяваха, свикнахме с “новото нормално”, гледахме сериали, готвихме домашна храна, усъвършенствахме се с уроци, йога, работата беше от вкъщи, а срещите и рождените дни онлайн, имаше време за всичко онова, което винаги сме искали да правим по пижама, а когато #останисивкъщи означаваше наистина остани си вкъщи, а не просто #, се раждаха и някои красиви неща. (Това обобщение на Covid-19 и 2020г. прозвуча точно като дневник, който един ден децата ми ще прочетат, надявам се наистина да остане просто спомен, разказ и изписани редове за тях.)

И така предстоеше ни кампания със Samsung (планирана още 2019г.), от потребители и фенове станахме част и от техните brand ambassadors, точно бяха излезли новите #Galaxys20 и #Galaxys20Ultra, излизането от рамките на дома не беше препоръчително, а ние трябваше да покажем устройствата в действие. Наистина не може да си представите колко изобретателен и креативен става човек в такива моменти, когато светът е спрял, имаш време да спреш и ти и да се огледаш около теб, тогава едно семейно готвене вкъщи, в което Калоян ми сложи купа на главата, защото прекалено много виках излишно, че цапа, и каза “ей, от това може да излезе жесток кадър”…

Последва серия от видеа и постове #withgalaxy, посветени изцяло на мобилната фотография в рамките на дома, създавахме различни и интересни кадри с телефоните само с наличните неща вкъщи, демонстрирахме дори някои лесни трикове и съвети при снимането с ръчни настройки на телефона, а на помощ и за вдъхновение имахме стъклени чаши, купи, щипки за пране и разни други абсурдни неща. (Видео 1) Имаше и следващ етап “за напреднали”, където задълбахме вече повече в обработката, Кало показа няколко креативни идеи на Photoshop, интересно беше дори за мен, че с кадрите от телефон може да се направи креативна и различна обработка, тогава усетих силата на Galaxy S20 Ultra и тези 108mp, защото високата резолюция ни позволи да обработваме кадрите си далеч по-лесно. (Видео 2)

 

*Galaxy Tab S7+ (таблетът, който наистина прави лесна възможността за обработката на кадри, защото се прехвърлят директно от телефона в таблета чрез Samsung DeX, както и по-прецизна, защото има S Pen за писане и рисуване) + програмата за обработка на тонове и нюанси – Lightroom, ако ви трябва по-удобен и бърз вариант за работа от Photoshop.

Получихме безкрайна вълна от любов в соц. мрежи, хора и дори животни (имаше поне 2 кучета, не се шегувам) пресъздаваха #КреативниВкъщи идеи, споделяха, бяха вдъхновени да снимат, а кадърът с чашата от Samsung толкова много си го харесаха, че обиколи всичките им световни профили в соц. мрежи в деня на фотографията (не знам дали се е случвало подобно нещо с български кадър преди), но цялата тази история е пример как от нещо лошо винаги може да излезе и нещо хубаво, трябва само щипка страст, желание и любов. Ако сте в настроение за мобилна фотография – вижте двете ни видеа в YouTube, абонирайте се за канала ни, защото скоро предстои ново видео от серията креативни със Samsung.

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.