Как да си направите арт стена с рамки?

by

This post is also available in: English

Започвам този пост с важната информация, че скоро ще има ново видео в YouTube канала ни, в което ще ви покажем по-отблизо нашия офис/студио (office tour), виждали сте го преди (беше чисто бяло), но сега го освежихме, направихме лек ремонт и го превърнахме в малко по-функционално, уютно и практично място от преди.

Отново запазихме минимализма, който сериозно присъстваше, но с един интересен акцент – арт стена, която изцяло може да се променя. Какво всъщност е това? Е, давам ви жокер, че 3 от рамките, които виждате в кадъра на корицата не съществуват. Илюзия, която успяхме да направим със The Frame на Samsung, за който ще ви разкажа по-подробно след малко, но първо няколко интересни факта за 2-те рамки с принтове, които все пак са там:

1. Взехме готови принтове и подходящи рамки, но с ясната идея, че ще ги преобразим по свой собствен начин.

2. Не сме художници, даже изобщо не можем да рисуваме, но ни доставя огромно удоволствие да си “мацаме” (знаете, че за нашия дом с Кало си “нарисувахме” картини с остатъците боя от ремонта). Затова пробвахме различни техники на смесване на цветовете, разнасяхме ги, както с четки, така и с излишна карта за намаление и стара визитка.

3. Използвахме водоразтворими бои, които лесно се мият с вода, но пазете дрехите си. В магазина ни казаха, че остават петна.

4. Не рисувахме директно върху принта/хартията, а върху стъклената/PVC част от рамката, която е отпред. По този начин се презастраховаме, че няма да развалим принта, ако не ни харесва резултатът накрая (напомням, че боите много лесно се чистят), но най-главната ни идея беше, че искахме да променяме по различен начин тези принтове във времето, без това да ни коства излишна хартия. За подобен тип трансформация ни вдъхнови въпросният телевизор The Frame на Samsung, който беше най-подходящото решение за нашето местенце.

5. Развихрете въображението си, преценете какво искате да постигнете, по-наситен или по-семпъл акцент, съобразете го с всичко наоколо, за да ви се получи възможно най-завършено.

 

The Frame. Това е нашият подранил коледен подарък от Samsung, знаете, че ние с Кало сме посланици на марката и работим заедно, а това е моделът на когото се спряхме като най-подходящ за нас и тепърва ще виждате, защото The Frame освен красиво произведение на изкуството, е и от огромна полза в нашата работа. Повече детайли и функционалност ще има във видеото, но най-забележителното, с което ни спечели The Frame:

1. Прилича на картина, която можеш сам да променяш и “рисуваш” по нея. Свободата да изразяваш себе си. Като започнем от рамките, които се сменят (ние си взехме бяла и бежова, защото най-много ни отиват на мястото, но има и други варианти), до мястото, на което да стои (има възможност за лесен монтаж на стената, както и да седи самостоятелно на крачета – по-дълги или по-къси, което ще ни помага за различни презентации или ако Кало има нужда от по-голям монитор за обработка на кадри/видеа). Впечатли ни още в магазина как The Frame съвпада на стената, дава възможност за илюзия като картина в галерия, с лек наклон напред/назад или да го завъртим от хоризонтален във вертикален вариант. 

2. One Invisible Connection. Без излишни и досадни кабели, които винаги са ме дразнили при моделите телевизори с възможност за закачане на стената. Хитро е, че може да включваме други устройства и кабели чрез кутията One Connect, която при нас седи скрита зад дивана. Удобно е. 

3. Art Mode, който показва най-доброто от нашата работа. Когато е включен – можем да работим или да разцъкваме Netflix селекцията ни, а когато е изключен, е като произведение на изкуството – показва нашата лична арт селекция. Самата технология на телевизора ни дава реалистичен цвят, който запазва качествени детайли и текстура, които са от особено значение в нашата работа. 

4. Прекалено е сензитивен. Разпознава заобикалящата светлина и автоматично оптимизира яркостта и цветовия тон на екрана за по-естествен вид или може да направи фонът на екрана на The Frame да съвпада с цвета на стената, за да се съчетаят съвършено. А сензорът за движение разпознава присъствието ни и когато не го гледаме се изключва, за да пести енергия. 

5. И не на последно място поставям тази удобна екосистема, с която можем да свързваме другите ни Samsung устройства заедно (като възможността да пренесем снимки, видеа, филми или музика от смартфона на The Frame директно, буквално с 1 докосване), във видеото ще ви покажем как на практика това ни върши работа и ни спестява време.

Да, може би прекалено много сме ентусиазирани с Кало от това наше партньорство със Samsung, този нов облик и office tour (във видеото прекалено ясно си личи, ще видите), най-вероятно защото истински сме фенове на марката и виждаме огромен потенциал на The Frame в нашето студио/офис, тематично, дори сантиментално, но и защото това място ни запозна с Кало и направи това, което сме сега. Толкова много години, в които не сме имали възможност да снимаме в нашия дом или на друга локация, студиото беше единственото ново и по-креативно място, където можехме да правим това, което искаме, събираше ни с дейни хора и там се създаваха много цели и мечти. 

 

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.