Шедьоври и стил от Boom! Burgers and Steaks

by

This post is also available in: English

Имахме голямото удоволствие да гостуваме и да се запознаем с маркетинг мениджъра – Михаил Руев и част от екипа на Boom! Burgers and Steaks. Винаги сме били впечатлени от „бургечните шедьоври“ от кухнята им, и затова решихме да напишем нещо за тях.

Бяхме топло посрещнати от Мишо, който бе така мил да ни даде подробна информация  за развитието на Бум Бургерс и да ни прави компания през цялото време. Особено очаровани бяхме от факта, че цялата идея за отварянето на ресторанта идва от българи, които не се занимават с кухня. Тяхната цел бе да представят нови, различни и качествени бургери в България (тъй като тук, като се каже бургер, всеки автоматично се сеща за обичайните от дюнерджийниците или fast food веригите), със специално избрани продукти. Също така останахме и доста впечатлени и приятно изненадани, че Boom! не е франчайз, което още повече доказва, колко труд и оригинални идеи са били нужни на собствениците.

IMG_1243

Нека вече да говорим за храната.  Най-същественото е месото, което използват. Най-хубавото месо за въпросните ястия е телешкото, което е специално избрано и директно внесено от ферма в Ирландия, без дистрибутори. Ако сте фен на телешкото, определено ще бъдете впечатлени и ще усетите различния и автентичен вкус на висококачествения Prime Irish Beef, което всяка сутрин се приготвя.

Разбира се, за да стане съвършено, другите важни съставки са сирената/кашкавалите – чедър, ементал и бекона, които са внесени от Англия. Питките и киселите краставички също не остават по-назад, защото са по собствена рецепта, което няма как да не ни впечатли. С екипа ни пробвахме три различни бургера- Буум Бургер (1), BBQ Рибс Бургер (2) и специалния им бургер за онази сряда – The Easter Beaster (3) Всяка сряда се предлага нещо различно и ново, което го няма всеки ден в менюто и ни кара да се заинтригуваме още повече, какво ли ще има всяка следваща сряда.

burger2-newburger3-newIMG_1233-new

След като се насладихме на всяка хапка на бургерите можем да кажем, че сме приятно очаровани от комбинацията на всяко нещо. Аз пробвах Рибс бургера(2), който се състои от телешко, месо от свински ребърца в сос барбекю, чедър и сладко червено зеле. Мисля, че това е най-доброто, което можеше да си избера заради двата вида месо, а няма нещо което да обичам повече от хубавото месо, и леко сладкото зеле допълни цялостния вкус като едновременно придаваше завършеност и като че ли ролята му е и да не ти втръсне. В Буум бургера(1), пушения бекон беше второстепенния герой, а в  The Easter Beaster(3) (телешко, ементал, шийтейк гъби, пържено яйце, аспержи, сос холандезе, салата/маруля, домати и майонеза), е това е наистина шедьовър. Заради такива вкусови комбинации, заобичахме сряда.

burger

Засега “Boom! Burgers and Steaks” имат 1 ресторант, но скоро очакваме и втори в София. Заведението има удоволствието да посреща много известни личности, гости и редовни клиенти и ние имахме късмета да засечем Джерард Бътлър (от „300“) да хапва и да ни се усмихва.  Е, как да си тръгнеш от Boom! Burgers and Steks!? : )

IMG_1272

За един прекрасен и “вкусен” финал, освен краткото пожелание в “гост книгата” от Джерард Бътлър, бяхме трогнати от екипът на Boom! да напишем и ние няколко реда:

Всяко начало е трудно, но успехът не е за всеки. Вие го можете по най-добрия начин. Чудесна храна и прекрасен персонал = успех! Продължавайте все така!
С много целувки – Екипът на MintStories :*

IMG_1276

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.