Произведено в България

by

This post is also available in: English

Напоследък сякаш стана модерно да подценяваме себе си, талантите си и заобикалящите ни възможности. Сякаш дойде нов тренд, който буквално замени думи като “мога”, “искам”, “знам”, “ще стане”, с такива като “не става”,” не и тук”, “друг път”, “няма смисъл”, “не и сега”, като едно новоизлюпено мобилно приложение, стараейки се да изтрие смелостта и същността ни. Или поне така си мислех… досега.

С годините започнах да разбирам, че успехът идва чак тогава, когато спреш за момент, огледаш се и си дадеш сметка, че ти живееш в това, което правиш. Когато го заобичаш. Когато го сънуваш. Когато си промениш начина на мислене и когато най-вече разбереш, че всичко е възможно, дори тук, където понятия като “мода”, “блогър”, “дизайнер” са главно приемани като несъществуващ вид.

Пораснах една идея повече и започнах да се “оглеждам”. Навсякъде. Това, което видях не ме изплаши, а ме мотивира. Видях и се запознах с млади, креативни и истински хора, правещи това, което обичат, тук, напук на всички и всичко. Разбивайки на пух и прах клишетата, че тук не може.

Само преди две години, когато започнахме този блог бяхме няколко. Сега сме десетки. Ще станем стотици. Сега е малко по-различно, усещате го, нали?

Харесва ми идеята да вярвам, че вече няма какво да ни сломи, нас и бъдещите ни поколения. Допада ми идеята да виждам български имена на “Червения килим”, на световните модни подиуми, на модните етикети, в световно-известните списания и на най-големите сайтове.

През последните месеци едно от най-големите ми вдъхновения беше Ivanka Hristova, младо момиче, което веднага се съгласи да снимаме заедно и ми позволи да се докосна до нейното изкуство, защото е вдъхновено от България, защото е красиво, защото е смайващо, защото е истинско. В момента тя може да е малко по-далеч от нас, но го “носи” със себе си – българското.

Дълго обмисляхме къде да заснемем част от тази колекция. Тя заслужаваше нещо по-специално и се спряхме на планината. Над 40 дни не можахме да намерим пролука във времето, за да направим тази сесия. Беше сиво, беше -20 градуса, студено, в лавиноопасни местности, без слънце, без обхват, на места обгръщащ те сняг до кръста. Няколко провалени опита за снимки и изгубени часове подготовка. Изглеждаше сякаш е разочароващо невъзможно, но искахме да успеем да направим поне част от планираните ни кадри. Някак си не ни идваше да се откажем. И когато отмина поредната снежна буря – грейна слънце, просто ей така…

Може. Винаги е могло.

От нас зависи.

#MADEINBULGARIA from kaloyanhristov on Vimeo.

…………………………………………………………………………………………..

Дрехи –  Ivanka Hristova

Ботуши – GIDO

Грим – Boryana Stefanova

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.