Природата, модата, красотата…

by

This post is also available in: English

Модата, освен посланик на нещо красиво, суетно, ново, модерно и различно, може да бъде посланик и на нещо наистина полезно и с обществена полза. Все по-големи брандове обръщат внимание на темата за опазването на околната среда и стават наистина съпричастни с нея. Например, в колекцията си Conscious Exclusive 2016, която е създадена от устойчиви материи, H&M дори въвежда нови материали като dinimite – рециклиран деним. Този път вдъхновението за колекцията идва от архивите на Лувъра и има директни препратки към творчеството на известни художници като Гюстав Моро и Ботичели. Аз имах удоволствието да се докосна до една приказна рокля, направена от органични лен и коприна, с апликации от органичен коноп и коприна. Вие също можете да се сдобиете с някоя нова модна находка от тази лимитирана колекция, защото тя влиза в избрани магазини по целия свят от 7 април, а у нас ще бъде налична единствено на бул. Витоша 6 и онлайн.

_IKP8504

Друга интересна устойчива кампания, която предстои на H&M е World Recycle Week, която ще се проведе от 18 до 24 април. Целта на H&M е да съберат 1 000 тона износени или ненужни дрехи в своите над 3 600 магазина с помощта на клиентите си от цял свят. Инициативата е част от цялостния стремеж на модната компания да затвори производствения цикъл в модата, рециклирайки стар текстил за създаването на текстилни нишки за нови продукти. По този начин не само редуцират текстилния отпадък, но и запазват ресурсите, които биха били изразходвани при създаването на нови дрехи. И вие можете да се включите в тази страхотна инициатива между 18-24 април, приятели. През тази седмица освен, че ще направим нещо хубаво за природата и нас самите, но и за всяка торба, която занесем, ще получим по два ваучера за отстъпка. Не е ли страхотно?

_IKP8493

Сега ви оставям да се насладите на новата ни съвместна колаборация с H&M, вдъхновена от красотата и свободата на природата, която може да върви и ръка за ръка с модата.

Целувки,

Звезди

_IKP8563 _IKP8536 _IKP8551 _IKP8562_mint _IKP8570

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.