Освободете място за нужните неща!

by

This post is also available in: English

Всяка година се “отървавам” от това, което не съм носила и използвала през цялата изминала година, за да не се обграждам от ненужни и излишни неща. Харесва ми идеята да не принадлежа на вещите си и лесно да дам шанс на нещо ново. Покрай блога се научих да не робувам сляпо на тенденциите и се придържам по-скоро към идеята за капсулния гардероб. Тази година си създадох един личен стил, който буквално се ограничава до няколко основни цвята, които присъстват в гардероба ми и не изневерявам на избора си. Сигурна съм, че и вие сте забелязали тази промяна, но в този пост по-скоро искам да ви представя няколко полезни идеи за това какво можем да направим с дрехите и аксесоарите, които вече не носим.


Продайте ги сами в някой от сайтовете или групите за онлайн пазаруване!

Ако имате по-малко неща и повече време – супер! При мен обаче нещата не стоят точно така. Ужасно досадно ми е да снимам, обработвам, описвам и качвам обяви. Още по-досадно ми е да подготвям и изпращам пратки, да ми ги връщат, защото размерът не бил точният, а доставката за всичко да плащам аз, както не веднъж се е случвало. А най-любимо ми е, когато някой реши да се откаже от пратката си, но тя вече е изпратена и изведнъж спира да ми отговаря на съобщенията или да си вдига телефона. Приключих с тази горчива практика от година и половина и признавам, че се затрупах с доста излишни неща.

Дарете ги или ги разменете!

Всъщност не е толкова просто и лесно да занесете дрехи и да ги дарите в някой дом за хора в нужда, защото никой няма да ви ги приеме просто ей така. Но пък има много инициативи, които събират специално дрехи и всичко най-необходимо за хора в нужда, просто трябва да поразпитате и да потърсите нещо актуално, което е сега. Аз се включвам всяка година в инициативата на Telenor (беше практика още и от GLOBUL), която е вътрешна (само между служители, но баща ми работи там от много години) и съм дала втори шанс и нов живот на всичките ми играчки и дрехи от детството и ученическите ми години.

Размяната пък е много готино решение, ако не целите да изкарате пари от старите си “любимци”, а просто искате да освежите гардероба си. Хубав повод да се съберете с приятелки и да разгледате всяка какво излишно нещо има и е готова да го размени. “Боклукът за един е съкровище за друг”, нали така?

Remix bag

Първа за своя сполучлив опит с Remix bag ми разказа Ипси и реших и аз да опитам. Едно доста мързеливо решение, но същевременно доста добро в момента за мен, защото ми спестява всичко, което ме разочароваше досега – да снимам продукти, описвам, качвам обяви и да се разправям с доставки. Лесно можете да си поръчате Remix bag от сайта на Remix, тя ще дойде безплатно до посочен от вас адрес, имате достатъчно време да я напълните с това, което искате да продадете (повярвайте ми, събира доста неща) и да я изпратите обратно към Remix. Връщането отново е безплатно. После лесно можете да наблюдавате в сайта каквото се случва с нещата ви. Не приемайте Remix като сайт, в който лесно можете да изкарате много пари за неща, които вече сте носили, а по-скоро като възможност да дадете втори живот на дрехите ви и да ги превърнете отново в модни находки за някой друг с възможност да препечелите дори пари от това.

Нещата, които не се продадат отиват за “зелената кауза на Remix” и отново удължават своя живот, което е супер, но все пак има опция, с която да ви се върнат обратно, но трябва да отбележите това предварително.

Не искам да навлизам в излишни подробности колко пари можете да изкарате от това (в сайта  има примерен калкулатор, ако се интересувате), защото това си зависи изцяло от нещата, които сте изпратили и е супер строго индивидуално. Няма как да очаквате Remix да не вземе и даден процент за услугата, която ви предлага, но пък в крайна сметка вие нищо не губите, а можете само да спечелите време и дори пари.

 

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.