Нека играем!

by

This post is also available in: English

Кожата е задължителна материя тази есен и си струва да платите малко повече за нещо, което знаете, че ще трае вечно и ще става все по-добро с годините. Кожата се завърна този сезон, а една от най-елегантните й версии е кожената пола. Изберете обикновено черно, което ще отива на всичко, или опитайте да го смесите с есенни цветове като тъмносиньо или шоколад, съветват модни експерти.

Кожената пола без съмнение може да се превърне в силен коз на всяка  жена, спечелвайки й не един и два одобрителни погледа. Не се заблуждавайте обаче, че е достатъчно просто да я носите, за да го постигнете. Трябва да знаете как да го правите, защото в противен случай има огромна вероятност да преживеете модна катастрофа.  Предлагаме ви няколко ценни насоки, които със сигурност ще ви спасят от нея:

IMG_3368-blog

Първото нещо което трябва да запомните, е, че тенденциите, наложени от световните модни дизайнери, повеляват през идните месеци кожената пола да се носи с дължина малко над или малко под коляното, като по младите жени могат да изберат и ултра мини вариант. С  други думи , на пола до глезените няма да се гледа с добро око от страна на фешън последователките. Да не говорим, че този модел отива на твърде малко жени.  Макар по отношение на модела на кожената пола, да разполагате с по-голям избор – права, плисирана, клош или тип прегърни ме, е важно да го съобразите преди всичко с фигурата си. Ако сте слаба , нямате ограничения по отношение на модела, но е препоръчително да заложите на тесния и прав с цепка отзад, който да подчертае достойнствата на тялото ви. В случай, че имате по-широк ханш или пълни бедра, плисираната пола е най-добрият избор за вас.

В никакъв случай не купувайте кожена пола, без преди това да я пробвате, разчитайки, че ще ви стои добре, защото е вашият размер. Кожените поли почти без изключение са умалени, а ако си купите прекалено тясна пола, не само, че няма да се чувствате комфортно в нея, но и ще изглежда като нарисувана  върху вас. Не целите това нали?

 

IMG_3345-blog

 Ключът към правилното съчетаване на кожената пола е горната дреха да бъде изработена от мека  материя, която да е в контраст със строгостта на кожата. Копринените и памучни типове са най-добрият избор, но кашмирът, ангорската вълна и дантелата също са подходяща комбинация. Ризите от деним могат да се съчетават с кожена пола, но само ако държите да постигнете по-предизвикателно излъчване.

Кожената пола се комбинира най-добре с тясна блуза или пуловер, защото в противен случай тоaлетът изглежда небалансиран. Колкото до цвета на този модел пола, черно, тъмнокафяво са фаворити. Ако искате нещо по-различно, заложете на червеното или синьото за излизане вечер и на бялото и бежовото за през деня. Цветът на горната дреха трябва да бъде съобразен  – препоръчително е да е контрастен на тази на полата.

В никакъв случай не комбинирайте кожена пола с кожено яке, освен ако тя не е клоширана, а то –  късо. Дори и тогава обаче е препоръчително да са в различни цветове. На кожена пола отиват най-много сака, якета  и палта от вълна, туид и кадифе. За връхните дрехи от деним важи същото правило, както и  за ризите от тази материя – съчетани с кожена пола, те предават по авангарден вид. Затова пък комбинацията с класически блейзър е изключително шик.

Независимо дали заложите на пола тип”молив”,  асиметрична,  разкроена или права, с кожена пола ще бъдете елегантни този сезон. Смесвайте различни материи и съчетайте с пухкав пуловер или копринена риза за секси външен вид. Кожената пола ще добави малко пикантност във вида ви.

 IMG_3387-blog IMG_3403-blog IMG_3416-blog IMG_3426-blog IMG_3385-blog