Моят малък домашен офис

by

This post is also available in: English

Да работиш от вкъщи крие много рискове като това, че се разсейваш прекалено лесно, по-трудно се организираш, понякога ти липсва вдъхновение, не си чак толкова експедитивен и какво ли още не. Разбира се, има и безумно много плюсове като това да разполагаш по-свободно с деня си, не ти се налага да губиш време в трафика, който става все по-ужасен в София, можеш да свършиш своите задачи успешно само по пижама и без много суета, но накрая всичко се свежда до това дали изобщо можеш сам да се организираш, мотивираш и да си бъдеш максимално полезен сам на себе си във всичко, което правиш.

Аз осъзнах, че съм много по-ефективна, когато имам точно обособено кътче за работа. Кало предпочита да работи във фото студиото ни (което го използваме и за офис и срещи), много по-организиран е така, но аз обожавам уюта и топлината на дома. Затова си създадох собствено работно място, което да ме вдъхновява и същевременно организира. То не е нещо особено, но не ви и трябва много, а само малко пространство и да развихрите свободно въображението си. А ето и моят малък домашен офис в няколко лесни стъпки и съвети:

  1. Направих тотално разместване в апартамента, където живеем, за да си освободя тази малка стая. Всеки дом крие някое страхотно кътче, което чака да бъде преобразено. Огледайте се наоколо!

  2. Исках много светлина. Затова разположихме бюрото ми близо до прозореца, използвахме основно светли тонове, за да отворят мястото още повече (и без това е прекалено малко) и си взех няколко лампи, които да ми създават уют пък вечер.

  3. Харесва ми да си слушам музика през целия ден, но не обичам през слушалки. Затова вместо да купувам и свързвам скъпи колони и да има много кабели си взех едно много сладко и практично решение – Portable audioCube от Allocacoc, което мога да взимам навсякъде със себе си, a 360′ звукът му е страхотен! Рядко оставам изненадана, вижте го!

  4. Поглезих сетивата си! Съветвам ви и вие да го направите и не пестете, глезете се, направете всичко така, че да ви харесва да сте там всеки ден. Сложете вази с цветя, няколко рамки с любими снимки и моменти, нещо хубаво за четене, завладяващ аромат, а защо не и шоколад за разкош?

  5. Не инвестирах в много нови и скъпи неща, по-скоро преобразих старите, като бюрото ми, което е на повече от 30 години и с малко боя стана като ново.

  6. Предвидих си и малко кътче за почивка, което Бебо (котката ми) бързо превзе, но обичам именно там да започва денят ми с чаша кафе и любимото InGlobo.

  7. Не сложих прекалено много излишни неща, а само това, от което наистина имам нужда.

 

 

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.