Моите червени музи

by

This post is also available in: English

В месеца на любовта открих повод и вдъхновение да ви разкажа и запозная по-отблизо с моите червени музи напоследък. Не веднъж съм заявявала и показвала, че това е моят цвят във всяко едно му превъплащение. Харесвам силата и харизмата му, кара ме да се чувствам жива и красива. Червеното за мен е любов. Обаче от онази, която те кара да се погрижиш преди всичко за себе си. Когато обичаш, глезиш и уважаваш себе си, ти можеш много лесно да предадеш тази любов и на хората около теб след това. Тя е енергия, която се заражда преди всичко вътре в теб. Ти просто я насочваш.

Обичам да усещам красотата. За това и търся вдъхновение за всяко едно мое сетиво. Търся красотата във всичко, което ни заобикаля. Зарежда ме. Кара ме да мечтая. Красотата категорично не е симетрия. Щеше да е много е скучна, ако беше. Тя е едновременно хаос и баланс.

Музите ми в червено не намират много лица. За това днес ще се спра само на две от тях.

Започвам със серията на Kérastase – Aura Botanica, която е въплъщение на любов, грижа и красота на едно място. Срещата започва с преживяване още от салона. Влюбваш се от пръв поглед, но това ми се случва често при срещата ми с тях. По-интересното е, че луксозен бранд като Kérastase се осмели да покаже нещо толкова различно и неочаквано, защото, както знаете, те са добре известни със своя научен подход към грижата за косата. Тази нова серия обаче е истинска любов към теб, към мен, към тези, които са я създали и към природата. Защото е натурална, защото е различна, защото е ефективна, защото е честна и защото е смела. Цветът неочаквано като за натурална серия е червен – най-трудно намиращия се в природата. Всички опаковки са изградени от червени кехлибарени бутилки и кутии, направени от 100% рециклирана пластмаса. Защото грижата е любов.

Другата муза е по-дръзка, по-смела, очаквана и ярка.

Нотки на череша с розов пипер, в сърцевината роза, но само червения й цвят. Завършва с дървесно пачули и ванилия. Тя е Modern Muse Le Rouge Gloss. Навява и създава спомени. Някои истински, а други измислени, но все пак запомнящи се.

Често даден аромат създава цяла история за мен.  Преживявам нещо незабравимо, успех или провал, целувка или раздяла, но той винаги е с мен и преживява това, което и аз. Ароматът му се променя в синхрон с пулса ми.

А кои са вашите музи, които ви вдъхновяват?

 

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.