Магията зад кадър

by

This post is also available in: English

 

Това ще е един доста нетипичен пост, защото в него няма да става и думичка за дрехи или аутфити. Днес ще ви разкажем за човека, който винаги седи в сянката на това, което прави. Защо ли? Ами, той прави всичко това, което виждате, но никога не обича много да се показва. Неговите кадри са неговата душа, но не и лице. Става въпрос за нашия  фотограф – Калоян Христов (Кало). Доста трудно се  съгласи за подобен пост, но ние не го и питахме много, ако трябва да бъдем честни.

Защо решихме да има пост именно за него? Ще повярвате ли, че без него нямаше да има  нищо от това сега? Звучи ви прекалено, знам, но истината е, че много трудно се създава екип, в който единствената  движеща сила е страстта към нещо. Фотографията беше нещото, което ни обедини, а той беше нашият фотограф. Само на 22 години, а изпълнен с толкова голямо желание „да бъде“, а не просто „да има“. Кало е пример за човек, който далеч е надраснал годините си, но не говорим за опит, защото това е нещо, което за съжаление  само годините живот могат да изградят.  Говоря за нещо толкова елементарно и в същото време толкова рядко срещано. Когато нашият фотограф даде дума – това значи всичко. Когато нещо е казано, че ще се направи, то се прави. Професионализмът в това да бъдеш коректен, честен, сериозен, отдаден на това, което прави е неговата движеща сила.
IMG_6593

Калоян никога не е учил модна фотография. На 20 години изгражда собствено фотографско студио, с което започва неговото училище за живота. Никога не е снимал хора преди, но сега вече мечтае за корица във Vogue. Фотографията за него не се търси, тя просто се чувства и усеща. “Ако не можете да почувствате това, което правите, тогава и другите никога няма да почувстват нещо, когато погледнат снимките ви.”

Благодарим ти, Кало, че винаги ни вдъхновяваш.

IMG_6615

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.