Защо взех само най-важното с мен в новия ни дом!?

by

This post is also available in: English

Защото само то ми е достатъчно. Не съм от най-сантименталните хора, сигурно това обяснява и факта защо продадох апартамента си, в който 20 години съм живяла, с цялото му обзавеждане, но с идеята да започна едно напълно ново начало, по-обмислено, по-практично, по-вдъхновяващо. Да, нямам кашони на тавана с неща “за спомен”, “може би все някога ще ми потрябва” или “за всеки случай”. Все пак какво задържах, ли? По интересно е на какво дадох нов шанс и начало? Освен на целия дом  и самата мен като цяло…

 

Дрехите и аксесоарите ми претърпяха най-голяма и кардинална промяна.

След благотворителния Bloggers Charity Bazaar, който направих заедно с други познати ви блог/влог момичета, успях да дам нов шанс на много забравени дрехи, обувки и бижута с кауза и идея. Разбира се, останаха и голяма част от почти нови дрехи, някои с етикети, които подготвих за Remix. Използвам услугата Remix bag от декември 2017-та година, когато за първи път ви представих това практично за мен решение, защото не се занимавам с абсолютно нищо. Все още нямам време да подготвям обяви и да изпращам пратки и затова използвам услугата… Не търся бърза печалба с дрехите, които не са ми нужни вече, по-скоро търся на момента повече пространство вкъщи. Сякаш освобождавам и душата си чрез излишните неща. Забелязала съм, че дрехите ми от един Remix bag се продават за около 2, 3 седмици, откакто са качени в сайта, а приходите са справедливи за марките, които съм изпратила и свободата, която ми дава услугата. Все пак някой друг снима, дезинфекцира нещата, прави обява, рекламира, съхванява някъде и изпраща. Една подробност е, че няма как да очаквате 70% печалба за вас от определената цена за носена няколко сезона тениска H&M, но от почти нови Nike Air Max аз получих желания процент. Ако не сте сигурни дали дрехите и аксесоарите, които изпращате, отговарят на стандартите на Remix, можете да изберете Премиум услуга и да получите неодобрените продукти обратно. Схемата е много лесна, това, което става за подарък за някого, е перфектно и за Remix bag, а това, което е носено няколко сезона, има леки забележки и не бихте го подарили на приятел –  по-скоро го рециклирайте в контейнерите за рециклиране на TexCycle, има ги на много места в София и по-големите градове. В никакъв случай не изхвърляйте ненужните дрехи и аксесоари, защото се губят ценни ресурси, които биха могли да се оползотворят, а вместо това остават на боклука.

Дрехите могат да имат нов живот като им дадете шанс за:

  1. Повторна употреба като дрехи.
  2. Повторна употреба като парцали за почистване.
  3. Рециклирани влакна.
  4. Рециклиране като пълнеж.
  5. Оползотворяване на текстилни отпадъци за енергия.

Бих продължила още много по темата, ако ви е интересна, скоро ще ви споделя и какво направихме с някои от мебелите, които бяха останали от преди в къщата ни в Драгалевци (новото място, където сега ще живеем), но сега искам да ви споделя едно видео, което нямах търпение да изгледам самата аз. Снимано е близо половин година,  повечето неща ги бях забравила, но е нещо като видео дневник за това как една къща се превръща в дом. Надявам се да ви е интересно или поне любопитно как мечтите могат да се сбъдват, стига да работиш за тях.

 

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.