Деветдесет дневно предизвикателство/ IV

by

This post is also available in: English

Привет, прекрасни хора! След летните емоции и кратката почивка е време да се върнем към “Деветдесет дневното фитнес предизвикателство”. Да ви призная честно оказа се доста трудно да спазваш режим и да тренираш всеки ден, когато си на почивка. Опитахме се да се храним максимално чисто и да тренираме поне през ден, но сякаш от промяната на климата, морската вода, горещото слънце и дългите вечери леко ни домързя и през тази една седмица, в която бяхме на море не сме тренирали така активно, както през в ежедневието ни в София. Сега обаче се върнахме към тренировки ни с треньорите ни от Pulse Fitness & Spa и с нетърпение очаквам да ви споделя какво сме постигнали през всички тези 3 месеца работа. Финалното измерване ще бъде към средата на октомври, когато и предизвикателството завършва.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

До тогава обаче искам да ви обърна внимание и на още нещо важно, което до сега не бях споменавала, а именно нуждата от хранителни добавки и витамини, които също са незаменима част от хранителния ни режим. И двамата с Кало приемаме всекидневно: Омега-3 Kомплекс, Лецитин E и комплекс витамини и минерали Daily. Всяко едно от тези неща има своята полезна стойност и значение за организма. Например хранителната добавка с рибено масло, съдържаща Омега-3, подпомага доставката на мастни киселини, които могат да липсват във всекидневния хранителен режим. Хранителната добавка с витамин E и лецитин допринася за защитата на клетките от оксидативния стрес, а лецитинът е естествено извлечен емулгатор от мазнини. Daily пък е удобно решение за липсата на определени хранителни вещества и осигурява широк обхват от хранителни съставки и баланс на жизненоважните витамини и минерали, които е трудно да си набавяме ежедневно.

Processed with VSCO with c1 preset

Като за финал днес съм решила отново да ви покажа няколко упражнения, които са част от моя тренировъчен режим. В един от предишните постове ви показахме с Милица една лесна, но много ефективна и натоварваща изометрична тренировка. Днес обаче ще ви поизпотя повече заедно с треньора ми Любомир Стоянов и любимата ми CrossFit тренировка. Това са кратки, но много интензивни упражнения. Съчетават разнообразни елементи от няколко вида спорт. При CrossFit тренираме комплексно цялото тяло, без да изолираме различните мускулни групи. Опитайте се да направите следното: суперсерия (това означава редуване на няколко упражнения без почивка между тях) от 1-во до 3-то упражнение в продължение на 1 минута (общо 3 минути). Починете 1 минута и повторете отново суперсерията. Хубаво е поне 3, 4 повторения да имате на всичко като почивате след всяка серия. След това направете суперсерия от 4-то до 6-то упражнение като отново спазвате същото време за почивка и повторения. Тялото се развива, когато е подложено на стрес, към който не е привикнало. За това и толкова много обожавам CrossFit-а. Винаги е извън зоната ми на комфорт.

Processed with VSCO with c1 preset

………………………………………………………………………….

Клин – Dress Code Fit

Бюстие – Dress Code Fit

Обувки – Adidas

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.