В търсене на перфектния баланс (част 1)

by

This post is also available in: English

Е, завърнах се, колкото и да не ми се искаше (тайничко се надявах всичко да започне отначало и някак си да остана в Испания завинаги), но всяка приказка си има своето начало и край. Няма да съжалявам колко бързо е минало, а по-скоро ще се насладя на спомените, че изобщо някога го е имало. Прекарах една наистина незабравима седмица в Испания и моят първи йога лагер ми се отрази така ободряващо и ми показа истински важните неща, много се радвам, че за пореден път реших да изляза от зоната си на комфорт и да опитам нещо напълно ново за мен.

Всичко започна от майка ми, която се занимава доста по-сериозно от мен с йога (дори не осъзнавах колко й е повлияло всичко това и колко пластична е станала за тези 2 години, в които всеки ден тренира, тя е веган и човек, който е променил живота си изцяло чрез хранителен режим и спорт само за 4 години – тежеше 120кг., а сега е 65кг., страдаше от различни болести, но това е една много, много дълга тема, която надявам се друг път да имам възможност да ви разкажа по-подробно), аз бях ходила само няколко пъти на различни йога занимания в София, но майка ми истински успя да ме запали. Затова с нея тръгнахме на приключение с най-големия спортен клуб по йога в България – club-scorpion.com, които често организират йога лагери и екскурзии на различни места и всеки е поканен да се присъедини (обявяват ги във Facebook страницата им) и да усети йогата по един по-различен начин, без шума на колите и трафика в града, а само в хармония със себе си и природата.

*Ще ви разкажа повече за цените, хотела и мястото в поста, посветен само на Испания, защото йога заниманията бяха безплатни и бонус към цялото това пътешествие.

Признавам си, че аз сериозно подценявах йогата като метод да оформиш тялото си, е оказа се доста по-трудна, отколкото очаквах. Мислех си, че просто не е за мен или поне не й давах шанса да ми се докаже, но вече със сигурност знам, че това може да бъде перфектен начин да отслабнеш и да се стегнеш, отлична сърдечна тренировка, както и може би най-добрия метод за разтягане и тонизиране на мускулите като цяло. Освен физическите ползи, които предлага, йогата наистина успокоява ума и добавя цялостно духовно пречистване, от което аз имах най-много нужда, защото през последната година нервите и стресът ми дойдоха малко в повече и придавах прекалено голяма стойност на проблемите и лошите неща, според мен излишно.

Със сигурност не съм станала професионалист за краткото време, в което имах редовни практики, имам много какво да уча още в търсенето на перфектния баланс, не съм овладяла “тайната на дишането”, но се запалих определено и имам желание да продължа да се занимавам и да навляза още по-дълбоко в методите на йога за освобождаване на стреса, който се натрупва ежедневно в ума и тялото ми. Все пак, когато си в хармония, пътешествието, наречено живот, е много по-пълноценно и сладко. Струва си да опитам да открия своя вътрешен мир и баланса за мен самата.

А на вас не ви трябва много, за да започнете и вие да се занимавате с йога, достатъчно е само малко желание, вдъхновение, място, което обичате и удобен спортен екип (моят е от Reebok, перфектен за целта), в който да се чувствате удобно. Идеалният вариант е цялостна фитнес програма, която включва аеробни, анаеробни и тренировки за издръжливост в допълнение към упражнения за гъвкавост и сила като йога. Затова и в следващата част 2 на този пост ще ви покажа новия ми хранителен режим, както и примерна тренировка със собствено тегло, перфектна по време на почивка в чужбина.

……………………………………………………………………..

Топ – Reebok

Спортен сутиен – Reebok

Клин – Reebok

Обувки SPEED TR – Reebok

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.