Вино, изгреви и любов в Chateau Copsa

by

This post is also available in: English

С Кало отново тръгнахме на пътешествие из България, но този път в една напълно нова местност – Карловската котловина, за която никога не съм ви разказвала преди. Тук се е скрило между планините и нашето уютно българско Chateau Copsa. Това място те пренася за миг в красиво, лудо и изтънчено френско преживяване, но с вкуса и аромата на прекрасните български вина.

Още с пристигането в шатото ни посрещнаха свободно разхождащи се зайци (мисля, че бяха поне 10), които необезпокоявано подскачаха наоколо и те карат да усещаш мястото като в синхрон с природата. В началото имахме дилема дали да се настаним в самото шато или да виждаме шатото от стаята (като се настаним в новата част). Все пак се спряхме на гледката и избрахме Maison Copsa, защото ми допадна много модерния стил на стаите, особено тази с високия таван, отворената баня и терасата с гледка към Chateau Copsa, където бяхме ние.

Лозята наоколо все още не бяха в най-добрата си прелест (няма как и да очаквам през март месец да е всичко цъфнало и зелено, но през април или юни ще се върнем пак със сигурност), въпреки всичко слънцето не липсваше и сега. Използвахме момента с Кало да се разходим наоколо. Посрещахме много залези с чаша хубаво българско вино и с неповторима гледка от последния етаж на самото шато, успяхме да се насладим и на вкусна 6-степенна дегустация, която ни накара да се влюбим в лимитираната селекция от 2400 бутилки вино 8TH Мерло и Каберне Совиньон и да отнесем няколко бутилки с нас в София за новия ни дом. Божествено е!

Ако пък ви е интересно и сте любители на хубавото вино, съвсем скоро (на 06.04.2019) в шатото ще се проведе и винен курс, организиран съвместно с Българска винена академия. По време курса ще научите как се прави вино и как правилно се дегустира. Оказа се, че това е от огромно значение, за да усетите напълно вкуса и аромата му. Оставям ви линк с повече подробности. На мен страшно много ми се ходи, но точно по това време с Кало ще бъдем заети основно с новия ни дом, последни финални щрихи ни остават… Но споделете ми после как е било, ако се впуснете в това приключение, интересно ще ми е!

Открихме с изненада, че до шатото има и малък зоокът с елени и сърни, които се разхождат на една импровизирана могила. Знаете, че често откриваме красотата и в нещо отдавна изоставено, а за късмет съдбата все ни поднася по едно такова интересно вдъхновение. И така съвсем случайно попаднахме на двуетажния автобус Калея от 1987г., който забелязах една сутрин от стаята ни. Вътре се съхранява сеното на елените и сърните, ухае на слама, а слънчевите лъчи така магически се прокрадват вътре, че не ни беше нужно по-голямо вдъхновение за любимия ми принт от #HMStudio SS/19. Има рокли, създадени да посрещат изгреви.

Така премина накратко първата ни среща с Chateau Copsa, посрещна ни с много слънце, подскачащи зайци, прекрасно вино, което не може без вкусна храна и много любими спомени, които да отнесем до следващата ни среща.

………………………………………………………..

Рокля – #HMStudio SS/19

Обувки – Fila от Buzz Sneaker Station

Очила – Versace от Leonardo

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.