Ако сутрешната ми рутина можеше да бъде представена само в една минута…

by

This post is also available in: English

Светът можеше да бъде едно много по-лесно и подредено място, ако ние жените не се размотавахме с такъв стил и захлас, но в това се крие част от чара ни, нали? Аз съм царица в това да започна да правя едно, после друго и трето и накрая да ги слея всички неща в едно. Мисля даже, че мога да напиша книга за това как да се “размотаваме ефективно”. Аз съм хаос, който се опитва да овладее сам себе си. Получава ми се понякога. Но представете си свят, в който жените отделяме само по една минута сутрин, за да изглеждаме и да се чувстваме страхотно. Колко ли други неща можехме да свършим през останалото време. Сигурно щях да започна да уча испански и да довърша древните езици, които в гимназията започнах и така и не довърших. О, и да направя всички онези хитри и практични неща, които съм си запазила от страницата на Nifty. Само колко ”hidden storage projects” ме очакват.

Уви, една минута никога не стига, но може да откриете баланса сами за себе си. Така, както ви е най-удобно и приятно. 1. Например, аз винаги започвам деня си с душ (не обичам да си мия косата вечер, защото ме домързява после да я суша, лягам си с мокра коса и на сутринта е невъзможно да се среша). 2. След това е ритуалът с кафето, който ако пропусна ще е само и единствено защото имам среща сутринта и знам, че ще пия кафето си с някого за компания. 3. Лек грим, не смятам, че умея да се гримирам (разчитам на Боби и Надя, когато говорим за професионалисти в грима) и гледам да не прекалявам. Колкото по-малко, толкова по-малко шанс за грешки. 4. “Тоалетът за деня” или това, в което повечето хора губят най-много време, а на мен ми е най-лесно, защото съм свела избора си до минимум – само най-важните, basic елементи, от които имам нужда. Следвам една определена цветова гама, която забелязах, че като цяло нося и предпочитам и съответно се отървах от всичко друго излишно.

5. Косата е нещото, което оставам за финал, защото винаги я правя непосредствено преди да изляза. Знаете, че обожавам къдравите коси, а и нали човек винаги иска това, което си няма. Разбира се, аз съм с тотално права коса и искам тя да бъде леко начупена, но по-естествено и небрежно къдрава, не съм почитател на големите букли, които все едно си излязъл току що от фризьорския салон. Затова и тествах наскоро едно ново мързеливо и лесно решение за хора, които нямат време и възможност да отделят на къдриците си – Auto Curler на Philips. В началото бях доста резервирана, защото съм си почитател на класическата маша, с две леви ръце съм и не мислех, че ще ми се получи с Auto Curler-а, но уви е толкова по-лесно и бързо, че за около 10 минути си накъдрям цялата коса, защото може да захваща и по-големи кичури, ако искате по-небрежен ефект като мен. Няма риск да ви заплете косата (знам, че това е първото нещо, което ви смущава като го погледнете, но вие сами виждате какво се случва с косата ви, има лек отвор и е дори по-безопасен от машата, според мен, защото сам се изключва, ако сбъркате с нещо и не е захванал косата правилно). Има дори няколко начина за навиване (навътре и навън), различни градуси и време. Аз се правя на 210 градуса за 12 секунди. После леко ги разресвам с пръсти кърдиците и съм готова да посрещна новия ден.

Обещавах ви, че ще ви го покажа Auto Curler-а в действие, затова насладете се на моята рутина през очите на Кало…

 

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.